Посла України викликали до МЗС Польщі у зв'язку із заявами Зеленського

Читать на русском
Посол України у Польщі Василь Зварич був викликаний до МЗС країни у зв'язку з недавніми висловлюваннями президента Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН.
Фото: gov.pl

Посол України у Польщі Василь Зварич був викликаний у МЗС країни у зв'язку з недавніми висловлюваннями президента Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН.

Про це повідомили у пресслужбі польського уряду.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Під час зустрічі заступник державного секретаря МЗС Павло Яблонський передав «рішучий протест» проти заяви Зеленського про те, що деякі країни ЄС симулюють солідарність, опосередковано підтримуючи росію.

«Заступник глави МЗС зазначив, що ця теза невірна стосовно Польщі і, тим більше, особливо неправомірна щодо нашої країни, яка підтримує Україну з перших днів війни», – стверджують у відомстві.

У МЗС також заявили, що «тиск на Польщу на міжнародних форумах чи направлення скарг до міжнародних трибуналів не є відповідними методами вирішення спорів між країнами».

Нагадаємо, що вчора Зеленський, коментуючи заборону деяких країн на імпорт українського зерна, заявив, що «деякі в Європі підривають солідарність та влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер».

Раніше повідомлялося, що у відповідь на заборону імпорту зерна Україна запровадить ембарго на деякі фрукти та овочі з Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: