На парламентських виборах у Польщі порахували понад 95% бюлетенів: що відомо

Читать на русском
У Польщі обирали на чотирирічний термін увесь склад Сейму і Сенату – нижньої та верхньої палат польського парламенту. Йдеться про 460 депутатів Сейму і 100 сенаторів.
oporaua.org

У Польщі підрахували дані з 95,65% дільниць, які свідчать про те, що на виборах до Сейму перемагає владна партія Ярослава Качинського, але відрив від опозиційної «Громадянської коаліції» Дональда Туска значно скоротився.

Про це повідомляє видання Укрінформ, з посиланням на Державну виборчу комісію Польщі.

Вибори до Сейму: за кого можуть віддати голоси полякиПарламентські вибори у Польщі відбудуться 15 жовтня. Кому можуть віддати свої голоси поляки – на інфографіці.

Як зазначається, партія «Право і справедливість» лідирує з 36,03%, «Громадянська коаліція» скоротила розрив – в її активі зараз 30,12% голосів виборців.

Крім того, до нижньої палати парламенту, долаючи п’ятивідсотковий виборчий бар’єр, потрапляють коаліція «Третій шлях» (Польська селянська партія і «Польща 2050») - 14,44%, «Нова Лівиця» - 8,46% та націоналістична «Конфедерація» - 7,17%.

Згідно з останніми даними, явка на парламентських виборах у Польщі становить 74%.

При цьому, за даними екзитполу, проведеного центром Ipsos на виборчих дільницях у день голосування на парламентських виборах у Польщі утретє поспіль перемагає Об’єднана правиця Ярослава Качинського. Однак цього разу вона буде змушена шукати коаліційного партнера. У перерахунку на депутатські мандати владна партія здобуває у Сеймі 200 місць, що недостатньо для створення коаліції (для цього потрібен мінімум 231 депутатський голос).

Як відомо, поляки обирали на чотирирічний термін увесь склад Сейму і Сенату – нижньої та верхньої палат польського парламенту. Йдеться про 460 депутатів Сейму і 100 сенаторів.

Нагадаємо, у понеділок вранці з'явилися пізні екзит-поли, вони не сильно відрізняються від попередніх офіційних підрахунків.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які політичні партії брали участь у парламентських виборах у Польщі.

Раніше прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький заявив про готовність сформувати новий уряд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: