Чинному депутату ВР повідомили про підозру за земельні махінації

Читать на русском
Нардепу Верховної ради Роберту Горвату повідомили про підозру за багатомільйонну схему із землею.
Фото Слово і діло

САП та НАБУ повідомили народного депутата України про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 гектарів, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ 25 жовтня.

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата ВР Роберта Горвата.

«Також 24-25 жовтня 2023 року детективами НАБУ за погодження з прокурором САП про підозру повідомлено ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину, а саме колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства», - зазначили в НАБУ.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України.

«У межах досудового розслідування встановлено, що у 2016-2019 роках народний депутат України, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив злочинну схему заволодіння державними земельними ділянками», - розповіли у відомстві.

Так, за даними НАБУ, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до ГУ Держгеокадастру області. Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник ГУ Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми

Внаслідок цих махінацій держава отримала понад 123 млн грн збитків. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, у жовтні НАБУ та САП повідомили про нову підозру нардепу Дубневичу. Також повідомлялося, що нардепу Шахову можуть оголосити про нову підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: