Нардепу Шахову можуть оголосити нову підозру – ЗМІ

Читать на русском
Правоохоронці можуть повідомити про нову підозру народному депутату Сергію Шахову, який наразі перебуває у розшуку у справі про недостовірне декларування.
Фото: Facebook/Сергій Шахов

Правоохоронці можуть повідомити про нову підозру народному депутату Сергію Шахову, який наразі перебуває у розшуку по справі про недостовірне декларування.

Про це повідомляє портал Українські новини із посиланням на заяву адвоката Олександра Шири.

За даними адвоката, Шахов нібито напав на директора одного з підприємств, через що той отримав тілесні ушкодження.

Наголошується, що інцидент стався 18 лютого минулого року. Шахов з'явився на території комерційного підприємства та завдав тілесних ушкоджень його директору Андрію Осовському.

Шира повідомив, що за цим фактом Державне бюро розслідувань зареєструвало провадження №42022000000000474 та розпочало досудове розслідування. Адвокат також звернувся до генерального прокурора Костіна з клопотанням оголосити Шахову підозру.

Депутат Сергій ШаховStopCorruption

«Оскільки згідно з Кримінальним процесуальним кодексом народні депутати є спецсуб'єктами, зробити це може лише генеральний прокурор. Однак останній, за словами адвоката, вже понад півроку не оголошує підозри», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, САП звинувачує нардепа Сергія Шахова у недостовірному декларуванні. За даними слідства, Шахов у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у «Сонячній долині» у селі Романків Обухівського району під Києвом, а також свою громадянську дружину Інну Журбу разом із її активами.

31 березня Вищий антикорупційний суд оголосив нардепа у розшук, оскільки той ухиляється від судових засідань за звинуваченням у недостовірному декларуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: