Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок нардепу Герасимову

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргами сторін захисту та обвинувачення на вирок члену парламенту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок, яким народного депутата від фракції «Європейської солідарності» Артура Герасимова визнали винуватим у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 26 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Герасимова винуватим у недостовірному декларування. Однак через сплив строків давності за частиною 1 статті 366-2 ККУ звільнив його від покарання. Прокурор САП подав скаргу на це рішення, оскільки сторона обвинувачення інкримінувала нардепу ч. 2 ст. 366-2 ККУ, за якою строк давності ще не сплив. Сторона захисту також подала скаргу на вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами захисників та прокурора на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 серпня 2023 року у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Артура Герасимова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп ЄС Герасимов не вніс до своєї декларації віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною.

За версією звинувачення, загальна сума незадекларованих нардепом Артуром Герасимовим відомостей складає близько 8 млн. грн. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про двоповерхове житлове приміщення і паркомісце, що належать йому та його дружині, які розташовані в Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, розміщених на рахунки в одному з українських банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: