Республіканці визначилися з новим кандидатом на пост спікера Палати представників США

Читать на русском
У США обрали нового кандидата на посаду спікера Палати представників – ним став республіканець Том Еммер із Міннесоти.
Фото: Getty Images

У США обрали нового кандидата на посаду спікера Палати представників – ним став республіканець Том Еммер із Міннесоти.

Про це повідомляє CNN.

«Впевнений в Америці»: Зеленський прокоментував ситуацію з допомогою від СШАУ США зараз політичний шторм через вибори, але Володимир Зеленський заявив, що впевнений у їх підтримці.

Еммера було затверджено в результаті п'яти раундів голосувань на зборах фракції Республіканської партії.

В останньому раунді його підтримали 117 конгресменів, тоді як найближчий переслідувач – конгресмен Майк Джонсон із Луїзіани – набрав лише 97 голосів.

Тепер кандидатуру Еммера має затвердити Палата представників під час загального голосування. Час і дата його проведення поки що невідомі.

Варто зазначити, що Еммер відомий своєю проукраїнською позицією. Він одним із перших серед республіканців засудив повномасштабне вторгнення рф в Україну, а також послідовно підтримував усі законопроєкти, спрямовані на надання допомоги Україні, у тому числі й законопроєкт про ленд-ліз.

Нагадаємо, 4 жовтня Палата представників Конгресу США відправила у відставку свого спікера Кевіна Маккарті. Це був перший в історії США випадок усунення спікера нижньої палати.

14 жовтня республіканці обрали претендентом на роль спікера Джима Джордана, проте після кількох провальних голосувань він зняв свою кандидатуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: