Наземна операція в Секторі Гази може тривати три місяці – міністр оборони Ізраїлю

Читать на русском
Майбутня наземна операція в Секторі Гази може тривати три місяці, але вона стане останньою, якщо вдасться знищити терористичне угруповання ХАМАС, заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.
Фото: facebook.com/YoavGallant

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що наземна операція ЦАХАЛ у Секторі Гази може тривати три місяці. Але цей наступ буде останнім, якщо Ізраїлю вдасться ліквідувати терористичне угрупування ХАМАС.

Про це повідомляє The Times of Israel.

«Це має бути останній наземний маневр у Газі з тієї простої причини, що після нього не буде ХАМАСу. Це займе місяць, два місяці, три, але врешті-решт ХАМАСу не буде», – сказав Галлант.

Міністр додав, що противник спершу зіткнеться з ударами повітряних сил, а потім «зустріне танкові і піхотні війська».

«Вважаю, що ви знаєте, як зробити це смертоносним, точним і дуже якісним способом, як це було доведено досі», – сказав Галлант представникам Повітряних сил Ізраїлю.

Разом з тим, Ізраїль підтвердив, що в неділю дозволив ще один в'їзд гуманітарної допомоги до Сектору Гази через Єгипет на прохання адміністрації президента США Джо Байдена.

Нагадаємо, 22 жовтня на КПП між Сектором Газа та Єгиптом стався вибух.

Також повідомлялося, що ізраїльська армія знищила підземні тунелі у Секторі Гази та розробника зброї для ХАМАС.

Раніше в Ізраїлі заявили про перехід до «повноцінного наступу» на Сектор Газа, а голова Міноборони Ізраїлю наказав про його повну облогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: