Ізраїль перекинув сотні танків та бронемашин на півночі від Сектору Гази – Sky News

Читать на русском
Ізраїль зосередив війська та техніку біля кордону з Газою. Міністр оборони Йоав Галант наказав наземним військам підготуватися до огляду Гази зсередини, натякаючи на наземний наступ.
Фото: kargoteka.info

Ізраїль перекинув сотні одиниць своєї військової техніки на північ від Сектору Гази. Це може свідчити про підготовку до наземної операції.

Про це пише Sky News.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Повідомляється, що танки та бронемашини розташовані за 6 кілометрів від контрольно-пропускного пункту «Ерез» на північному кордоні Сектору Гази. Мова йде про сотні одиниць техніки.

«Супутникові зображення показують, що Ізраїль розгортає сотні танків та одиниць бронетехніки у двох місцях на північ від Гази, що свідчить про підготовку до можливого наземного вторгнення», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, пропускний пункт «Ерез» закритий з моменту, коли ізраїльські військові повернули його під свій контроль після вторгнення бойовиків ХАМАС.

Очікується, що наступ на Газу стане наймасштабнішою наземною операцією Ізраїлю з моменту його вторгнення в Ліван у 2006 році.

Нагадаємо, Ізраїль планує створити в Газі новий безпековий режим.

Раніше стало відомо, що Ізраїль переніс наземну операцію у секторі Газа, яку планував минулими вихідними. Ймовірно, на ці плани вплинули США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: