Зеленський у зверненні поділився очікуваннями від майбутніх міжнародних зустрічей

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо тих міжнародних заходів та переговорів, які готуються на найближчий час. Глава держави розповів про них у своєму вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 23 жовтня, провів нараду щодо тих міжнародних заходів та переговорів, які готуються на найближчий час.

Глава держави розповів про них у своєму вечірньому зверненні до нації.

Зеленський нагадав, що вже завтра відбудеться парламентський саміт Кримської платформи. Він очікує, що такий захід допоможе зберегти увагу світу до України.

«Говорив зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії – змістовна розмова. Наші двосторонні відносини та відносини із Затокою. Формула миру – я запросив Саудівську Аравію взяти участь у зустрічі, яка готується на Мальті, та подякував за вагому роль у наближенні Глобального саміту миру», – сказав президент.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Провів Ставку. Питання, по суті, єдине – ситуація на всіх напрямках. Фронт – Авдіївка. Особливо вдячний воїнам на цьому напрямі. Мар'їнка, інші донецькі напрямки. Лиман, Куп'янськ – дякую, воїни. Окремо – південь. Запорізька область, Херсон та область, Одеса. Звісно, наш державний кордон – схід, північ. Зміцнення кордону.

  • Постачання боєприпасів на передову, зокрема наше постачання, українське виробництво. Я дякую всім підприємствам, усім працівникам, які дають Україні цей результат – постійне збільшення нашого виробництва зброї та боєприпасів.

  • Ще одне. Хочу особливо відзначити воїнів нашої Національної гвардії. Тих, чия сміливість заслуговує на те, щоб про них знали всі українці. 4-а бригада оперативного призначення. Солдат Андрій Мартиненко та старший солдат Анатолій Трохименко. 5-а окрема Слобожанська бригада. Молодший сержант Юрій Постернак та лейтенант Данило Логвиненко.

  • 12 бригада спеціального призначення. Солдат Єгор Грядовкін та молодший сержант Ростислав Романовський. 14 бригада оперативного призначення. Старший солдат Орест Кузнєцов та молодший сержант Сергій Матвійчук.

«Дякую вам, хлопці та всіх ваших побратимів! Слава кожному і кожній, хто бореться та працює заради України, заради наших людей, заради нашої свободи», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент розкрив деталі майбутньої зустрічі з приводу Формули світу.

Раніше президент підтвердив, що російські окупанти незаконно депортували 20 тисяч українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: