Байден проситиме у Конгресу 60 млрд доларів для України – NBC

Читать на русском
Президент США Джо Байден очікує отримати 60 млрд доларів для України та допомогу для Ізраїлю у запиті на фінансування у розмірі 100 млрд доларів.
Фото: CNN

Президент США Джо Байден планує попросити Конгрес додатково виділити 100 млрд доларів на військову підтримку Ізраїлю та України.

Про це повідомляє NBC News.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що формування пакету досі не узгоджене остаточно. За даними джерел він, кошти, ймовірно, будуть розподілені наступним чином: 60 млрд доларів для України, а решта 40 млрд – для Ізраїлю, Тайваню і зміцнення кордону США з Мексикою.

Загальний запит на додаткове фінансування, який, як очікується, буде поданий на фінансовий рік, що закінчується у вересні наступного року, становитиме близько 100 млрд доларів.

За даними видання, республіканці розраховують, що новий пакет допомоги Україні буде використаний, зокрема, для поповнення американських військових запасів, особливо боєприпасів, які раніше у були відправлені до Європи та України.

Хоча очікується, що це фінансування буде додане до запиту на надання воєнної допомоги Україні, джерела пояснили, що зброя може бути використана для різних цілей, зокрема і на Близькому Сході.

Журналісти також зазначають, що члени Республіканської партії дедалі більше розходяться в думках щодо того, чи слід продовжувати допомогу США Україні в її війні з росією. Так, США вже надали Києву понад 75 млрд доларів військової, гуманітарної та фінансової допомоги.

Нагадаємо, у четвер Джо Байден виступить зі зверненням до нації з приводу воєн в Україні та Ізраїлі.

Також у Білому домі заявили, що новий пакет військової допомоги США для України та Ізраїлю може перевищити 2 млрд. доларів.

Раніше в Пентагоні заявили, що США мають ресурси для того, щоб надавати військову допомогу Україні та Ізраїлю одночасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: