ХАМАС значно завищив кількість жертв удару по лікарні у Газі – AFP

Читать на русском
Джерело в європейській розвідці оцінило кількість загиблих внаслідок вибуху в лікарні в Газі максимум у 50 людей.
Фото: Ali Jadallah/Anadolu/picture alliance

ХАМАС значно завищив кількість жертв удару по лікарні Аль-Ахлі у секторі Газа. Внаслідок вибуху там могли загинути максимум 50 осіб.

Про це AFP сказало високопоставлене джерело у європейській розвідці.

Тисячі людей на Близькому Сході влаштували масові протести після атаки на лікарню в Секторі ГазаПротести спалахнули у містах Йорданії, Туреччині, Лівані, Ірані та Іраку, Сирії. Вони стали відповіддю на удар по лікарні, який став найсмертоноснішим з початку війни між Ізраїлем і терористами ХАМАС.

Ізраїль також поставив під серйозний сумнів твердження ХАМАС про те, що в результаті вибуху загинули 500 осіб. Міністерство охорони здоров'я Гази стверджує, що загинула 471 особа.

Як повідомляв телеканал CNN, розвідувальна спільнота США оцінює кількість жертв у 100-300 загиблих.

Кореспонденти AFP бачили на місці події десятки тіл: медики та цивільні особи витягали тіла, загорнуті у білу тканину, ковдри чи чорні поліетиленові пакети. На зображеннях лікарні після удару, опублікованих групою супутникового моніторингу Maxar, видно, що будівлі лікарні здебільшого залишилися цілими.

Нагадаємо, 17 жовтня у секторі Газа під удар потрапила лікарня. Повідомлялося, що «загинули кілька сотень людей». Угруповання ХАМАС звинуватило в атаці Ізраїль.

Наступного дня ЦАХАЛ представив результати розслідування, щоб довести свою непричетність до атаки. В армії Ізраїлю заявили, що причиною вибуху в лікарні став невдалий запуск ракети «Ісламським джихадом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: