Єрмак розповів про подальші кроки України після зустрічі з питань миру у Джидді

Читать на русском
Україна готує нову зустріч на рівні радників глав держав, присвячену питанням миру. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, коментуючи підсумки мирних переговорів у Саудівській Аравії.
Фото: Офіс президента України

Україна готує нову зустріч на рівні радників глав держав, присвячену питанням миру.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова офісу президента Андрій Єрмак, коментуючи підсумки мирних переговорів у Саудівській Аравії.

«Ми вже говоримо про наступну зустріч на рівні радників. Ми говоримо про те, що починаємо обговорювати адженду безпосередньо Саміту миру, щоб посли і радники вже могли її обговорювати з лідерами цих країн», – сказав Єрмак.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, посли країн-партнерів «вражені темпами роботи» України у цьому напрямі.

«Ми визначили, що для того, щоб більш детально опрацювати та підготувати адженду кожного пункту, потрібно створити 10 робочих груп. Я одразу хочу сказати ще раз про час – усі розуміють, і я сьогодні попросив про це, і ми домовилися, що ці робочі групи починають працювати з наступного понеділка», – повідомив голова ОП.

Він додав, що Україні важливо розробити порядок денний щодо кожного з пунктів Формули миру до кінця цього місяця.

«Це потрібно для того, щоб провести наступне засідання на рівні радників та обговорювати дату та місце проведення Саміту миру», – підсумував Єрмак.

Нагадаємо, переговори у Джидді пройшли 5-6 серпня. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили прихильність принципам непорушності територіальної цілісності держав.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українська Формула миру може бути використана для припинення інших військових конфліктів та подолання глобальних проблем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: