Єрмак обговорив Формулу миру з представниками майже 60 країн: деталі

Читать на русском
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, представники уряду та парламенту обговорили Формулу миру з дипломатами з 58 країн.
president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, представники уряду та парламенту обговорили Формулу миру з дипломатами з 58 країн.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Відомо, що це вже п'ята зустріч з дипломатами. Цього разу вона пройшла у Кабінеті міністрів і стосувалася таких пунктів: «Енергетична безпека» та «Недопущення ескалації війни та повторення агресії».

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

У зустрічі взяли участь представники 58 країн, деякі з них були присутні вперше. Зокрема, наживо та у відеоформаті взяли участь дипломати європейських країн, Японії, Британії, Єгипту, Бразилії, США, Канади, Південної Кореї, Індії, Азербайджану, Туреччини. Також були присутні представники ООН, ЄС, екзарх Вселенського Патріархату в Україні, титулярний єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) та тимчасово повірений у справах Апостольського нунція в Україні Йосеф Марамредді.

Учасники зустрічі обговорили переговори, які пройшли у Саудівській Аравії, а також Глобальний саміт миру, який Україна планує провести до кінця року.

Єрмак розповів про філософію української Формули миру, яка була представлена в Джидді, та відзначив постійне зростання реального прагнення до встановлення стійкого й тривалого миру в Україні, про що свідчить втричі більша кількість учасників у порівнянні з попередніми консультаціями в Копенгагені.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль та інші урядовці доповіли дипломатам про підготовку до зими та захист енергетичної системи від нападу російських військ.

Нагадаємо, переговори у Джидді пройшли 5-6 серпня. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили прихильність принципам непорушності територіальної цілісності держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: