Байден заявив, що проситиме Конгрес про безпрецедентний пакет допомоги Ізраїлю

Читать на русском
Президент США Джо Байден має намір звернутися до Конгресу із пропозицією виділити Ізраїлю безпрецедентний пакет допомоги у сфері оборони. Про це американський лідер заявив під час візиту до Тель-Авіва.
Фото: AFP

Президент США Джо Байден має намір звернутися до Конгресу із пропозицією виділити Ізраїлю новий пакет допомоги у сфері оборони.

Про це американський лідер заявив 18 жовтня під час візиту до Тель-Авіва, повідомляє The Recount.

За словами глави Білого дому, цей пакет підтримки буде «безпрецедентним».

«Пізніше цього тижня я збираюся надіслати запит до Конгресу США для надання безпрецедентного пакету оборонної підтримки для Ізраїлю», - сказав Байден.

Президент США не повідомив подробиць, але заявив, що система ППО «Залізний купол», яку використовують Ізраїль, буде «повністю забезпечена».

«Ми перекидаємо військові активи США в регіон, у тому числі розміщуємо ударні групи авіаносців, щоб стримати подальшу агресію проти Ізраїлю та запобігти поширенню цього конфлікту», – додав Байден.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, американський лідер розглядає додатковий запит до Конгресу на суму близько 100 мільярдів доларів, який включатиме військову допомогу як для Ізраїлю, так і для України.

Раніше Байден заявив, що удару по лікарні в Газі завдав не Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: