В Кабміні оновили дані щодо збитків довкіллю, завданих внаслідок вторгнення рф

Читать на русском
Загальні збитки навколишньому середовищу, завдані внаслідок російської агресії, перевищують суму в 2 трильйони гривень. Такими даними поділився прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: Getty Images

Загальна шкода навколишньому середовищу, завдана внаслідок російської агресії, вже перевищує суму 2 трильйони гривень.

Такими даними поділився прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час свого виступу на форумі United for Justice. United for Nature».

Стало відомо, скільки збитків довкіллю завдає день війни з росієюОдин день повномасштабного російського вторгнення завдає довкіллю України збитків на суму 102 мільйони євро.

За його словами, половина з цих збитків пов'язана із забрудненнями повітря від лісових пожеж, ракетними атаками та горінням нафтопродуктів.

«За інформацією Міністерства захисту навколишнього середовища України, загальна шкода довкіллю сьогодні становить понад 2 трлн гривень, або ж 55,6 млрд євро. Забруднення земель – понад 980 млрд грн, водойм – 60 млрд грн», – заявив Шмигаль.

Він також додав, що один тільки підрив росіянами Каховської ГЕС завдав прямої шкоди екології на суму не менше 3,8 млрд євро.

«Теракт росії на Каховській греблі став наймасштабнішим актом екоциду за останні 70 років. Загальні збитки тільки від цього теракту перевищують 146 млрд грн або 3,8 млрд євро. Без води залишилися зрошувальні системи сільгоспугідь, на яких вирощувалося близько 2 млн тонн зерна на рік. Це 70% від експортованого Україною зерна до Африки у 2022 році», – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, станом на початок березня збитки екології України від вторгнення росіян оцінювалися в 2 трильйони гривень.

Раніше «Слово і діло» розповідало, які збитки житловому сектору, навчальним закладам та медичній інфраструктурі завдала війна, і в яких областях найбільші руйнування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: