Стало відомо, скільки збитків довкіллю завдає день війни з росією

Читать на русском
Один день повномасштабного російського вторгнення завдає довкіллю України збитків на суму 102 мільйони євро.
Укрінформ

Один день повномасштабного російського вторгнення завдає довкіллю України збитків на суму 102 мільйони євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

У відомстві підрахували, що один день повномасштабного вторгнення завдає 102 мільйони євро збитків довкіллю, що рівноцінно чотирьом мільярдам гривень. Ця сума не враховує екоцид, який спричинила росія підривом Каховської ГЕС.

Відзначають, що кожен день інспектори Державної екологічної інспекції України фіксують руйнування довкілля від бойових дій.

«Цифри жахають. Сьогодні маємо вже близько 51 млрд євро або 2 трлн гривень екологічних збитків. Це означає, що кожен день війни коштує Росії мінімум 102 млн євро, або 4 млрд гривень, екологічних збитків. Всьому є своя ціна», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 29 червня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни у складі якої приїхала шведська екоактивістка Грета Тунберг.

Станом на кінець березня цього року внаслідок війни росії проти України надрам нашої країни було завдано збитків на трильйони гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: