Байден виступить зі зверненням до нації через війни в Україні та Ізраїлі

Читать на русском
Президент США Джо Байден 20 жовтня звернеться до нації, щоб обговорити відповідь США на терористичні напади ХАМАС на Ізраїль і жорстоку війну росії проти України.
Фото: Associated Press

Президент США Джо Байден планує в четвер виступити зі зверненням до нації стосовно відповіді Сполучених Штатів Америки на війну в Україні та на агресію терористів проти Ізраїлю.

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

«Завтра (у четвер, 19 жовтня – ред.) президент Байден звернеться до нації, щоб обговорити нашу відповідь на терористичні атаки ХАМАСу проти Ізраїлю та жорстоку війну росії проти України», – говориться у повідомленні.

Ця промова буде виголошена з Овального кабінету 19 жовтня о 20:00 за східним часом (20 жовтня о 3:00 за Київським).

Нагадаємо, 18 жовтня Байден відвідав з візитом Ізраїль. Під час пресконференції в Тель-Авіві, глава Білого дому заявив, що планує ближчими днями надіслати офіційний запит до Конгресу щодо ухвалення «безпрецедентного» пакету оборонної допомоги Ізраїлю.

Також повідомлялося, що американський лідер розглядає додатковий запит до Конгресу на суму близько 100 мільярдів доларів, який включатиме військову допомогу як для Ізраїлю, так і для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: