Гуменюк висловилася про заяви рф щодо застосування бойових дельфінів

Читать на русском
Росіяни вже не вперше заявляють про використання бойових дельфінів у рамках гібридної війни.
Фото: Getty Images

Росіяни вже не вперше заявляють про використання бойових дельфінів у рамках гібридної війни. Але, швидше за все, це вкиди.

Таку думку висловила начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 19 жовтня.

У Криму «тривожно»: вибухи на об'єктах окупованого півострова під час повномасштабної війниНа об'єктах росіян в окупованому Криму за час повномасштабної війни сталося щонайменше два десятки вибухів. Більше – на інфографіці.

«Я думаю, що в умовах гібридної війни вони не вперше використовують такі вкиди про застосування тваринного світу в їхніх бойових діях, але з огляду на те, що з ними навіть море незгодне, я думаю, що навіть дельфіни не погодяться працювати на їхньому боці», – розповіла Гуменюк.

Напередодні видання Naval News, яке спеціалізується на військово-морській тематиці, повідомляло, що у ВМФ росії використовуються навчені дельфіни для захисту критично важливих баз від водолазів спецназу. Ці морські ссавці розміщені біля входу до гавані Севастополя у тимчасово окупованому Криму. Видання писало, що за новими даними, рф направила дельфінів на іншу базу в північному Криму.

Нагадаємо, влітку ЗМІ писали про те, що росія подвоїла кількість бойових дельфінів для захисту бази у Севастополі. Вперше інформація про те, що окупанти використовують дельфінів для оборони бази у Севастополі, з'явилася у квітні минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: