У Буданова розповіли подробиці висадки підрозділів ГУР в окупованому Криму

Читать на русском
Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов розповів, як проходила операція з висадки українських підрозділів у тимчасово окупованому Криму.
Фото: interfax.com.ua

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів, як проходила операція з висадки українських підрозділів у тимчасово окупованому Криму.

Заяву Юсова цитує портал РБК-Україна.

Щодо звільнення Криму відбувається певна активізація – БудановЗСУ атакують окупований Крим, в тому числі, знищують системи ППО росіян. Це допоможе як в деокупації півострова, так і в загальному спротиву ворогу.

Представник ГУР повідомив, що в рамках висадки в Криму відбувся «жорстокий бій».

«Це була операція диверсійно-розвідувального характеру. Вона передбачає певні заходи на території та повернення групи назад. Наші групи вже повернулися», – сказав Юсов.

Він додав, що окупанти під час операції втратили багато військових. Спецназ ГУР також зазнав втрат, але вони не співмірні з російськими.

«На жаль, деокупація неможлива без втрат. Це зокрема ціна за те, що фактично без бою здали український Крим у 2014 році. Україна обов'язково поверне Крим та всі окуповані території», – резюмував Юсов.

Нагадаємо, вранці в російському Міноборони заявили, що у північно-західній частині акваторії Чорного моря було нібито припинено спробу проникнення в Крим «десантної групи ЗСУ».

Через кілька годин у ГУР підтвердили висадку в Криму. У ході операції спецназівці завдали вогневого ураження російським окупантам.

Варто зазначити, що 24 серпня українські розвідники висадились на мисі Тарханкут у Криму. Під час спецоперації було знищено щонайменше 30 окупантів та пошкоджено чотири швидкохідні катери росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: