Через війну у Чорному морі масово гинуть дельфіни: Україна розслідує екоцид

Читать на русском
Російське вторгнення призвело до масової загибелі дельфінів у Чорному морі. Прокуратура порушила справу за фактом екоциду.

Російське вторгнення призвело до масової загибелі дельфінів у Чорному морі. Прокуратура відкрила справу за фактом екоциду та направила запити щодо міжнародної правової допомоги.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у середу, 7 вересня.

На Одещині поблизу узбережжя здетонувала ворожа мінаУ п'ятницю, 2 вересня, біля узбережжя на Одещині здетонувала російська морська міна. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Telegram.

«На пляжах Одеської області з початку збройної агресії росії проти України знаходять велику кількість загиблих морських ссавців. Ймовірна причина їхньої загибелі – використання гідролокаторів на підводних та надводних човнах країни-агресора. Сонари видають потужні звуки, які негативно впливають на здоров'я тварин», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вже було проведено огляди та розкриття морських свиней та дельфінів, знайдених мертвими на узбережжях.

За інформацією прокуратури, відібрані зразки будуть направлені для проведення досліджень у Падуанському університеті (Італія) та окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців у Ганноверському університеті (Німеччина).

Нагадаємо, про загибель дельфінів через військові дії повідомлялося ще наприкінці квітня.

Влітку біля Маріуполя зафіксували мор дельфінів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: