Росія розмістила бойових дельфінів для захисту військово-морської бази у Чорному морі – ЗМІ

Читать на русском
Росія розмістила на вході до Севастопольської бухти два загони для бойових дельфінів. Так рф планує захистити свої кораблі від можливого підводного нападу.

Росія використовує бойових дельфінів для захисту військово-морської бази в Севастопольській бухті від підводного нападу. Два загони для дельфінів були розміщені у бухті у лютому.

Вивчивши супутникові знімки, такого висновку дійшли аналітики американської приватної некомерційної організації United States Naval Institute, повідомляють видання The Guardian і The Washington Post.

Росія використовує у Чорному морі дрейфуючі міни, щоб дискредитувати Україну – МЗСРосія використовує у Чорному морі дрейфуючі міни, захоплені у 2014 році під час вторгнення до Криму. Таким чином рф хоче дискредитувати Україну.

Британське видання пише, що Севастопольська військово-морська база має вирішальне значення для російських військових. Згідно з аналізом USNI, багато російських кораблів, що стоять там, знаходяться поза досяжністю ракет, проте потенційно вразливі до підводних атак.

Аналітик Х.І. Саттон заявив, що загони були переміщені в бухту в лютому приблизно під час початку вторгнення в Україну. За його словами, дельфінів можна використати для протидії українським дайверам-фахівцям, які намагаються проникнути до порту для пошкодження російських військових кораблів.

Зазначається, що США та СРСР під час холодної війни вигадали використання дельфінів, чиї можливості ехолокації можуть дозволити їм виявляти підводні об'єкти, такі як міни. Росія відновила підготовку військових морських ссавців після того, як окупувала Крим у 2014 році.

Супутникові знімки 2018 показали, що росія також використала дельфінів на своїй військово-морській базі в Тартусі під час сирійської війни.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що в оперативній зоні Чорного моря знаходяться близько 20 кораблів ВМФ Росії.

За останніми даними Міноборони України, росія розмістила у Чорному морі 8 носіїв крилатих ракет типу Калібр, сумарний залп яких становить 58 ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: