Чотири блоки ТЕС зупинено для ремонту: в Укренерго розповіли, чи будуть відключення світла

Читать на русском
Три блоки на теплових електростанціях зупинено для аварійного ремонту, ще один – для планового. Але підстав запроваджувати обмеження в енергосистемі немає.
volynnews.com

Три блоки на теплових електростанціях було зупинено для аварійного ремонту, ще один – для планового. Незважаючи на це, вводити обмеження в енергосистемі не планують.

Про це розповіли в Укренерго.

Росія накопичила невеликий запас ракет, його вистачить для створення проблем енергетиці – голова ГУРКирило Буданов заявив, що Україну в найближчі місяці знову чекає битва за електроенергію через удари рф. Але тимчасові блекаути можливі й у Москві.

«Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб усіх побутових та юридичних споживачів. Укренерго не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувалися», – заявили у компанії.

Вчора, 18 жовтня, пік споживання електроенергії був увечері між 19:00 та 20:00. Показник максимуму середи був на 0,7% вище за добовий максимум споживання вівторка.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини та Молдови, експорт здійснюється в ці ж країни вночі.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 431 населений пункт. Є також локальні знеструмлення на Одещині.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві енергетики прокоментували графіки відключення світла, які з'явилися у соцмережах.

Міністр Герман Галущенко вважає, що Україні швидше за все не вдасться уникнути блекаутів цієї зими через нові атаки росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: