У Міненерго розповіли, чи планується підвищення тарифів на електроенергію найближчим часом

Читать на русском
Уряд не планує підвищувати тарифи на електроенергію для побутових споживачів у осінньо-зимовий період. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.
Фото: mev.gov.ua

Уряд не планує підвищувати тарифи на електроенергію для побутових споживачів у осінньо-зимовий період.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, його цитує пресслужба Кабміну.

У Міненерго відповіли, чи планують застосовувати графіки відключення світла з жовтняНа сьогоднішній день у жодній з областей України не планують застосовувати графіки відключення електрики. Але це можливо, якщо виникнуть нові пошкодження енергоінфраструктури.

Він нагадав, що до кінця грудня діє положення про покладання спецобов'язків на ринку електроенергії. Документ зобов'язує забезпечувати побутових споживачів доступною електроенергією.

«І ми будемо продовжувати дію положення до кінця опалювального сезону. Тож питання підвищення тарифів навіть не обговорюється», – сказав Галущенко.

Глава Мінерго також повідомив, що енергосистема України готова до проходження осінньо-зимового періоду з метою забезпечення ресурсами, підготовленості генерації та системи передачі.

Нагадаємо, сьогодні українська енергосистема вперше за довгий час потрапила під удар ворожих ракет. Галущенко вже прокоментував цю атаку.

Раніше в «Укренерго» розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: