Вибори у Польщі: з'явилися дані екзит-полів

Читать на русском
За результатами парламентських виборів у Польщі екзит-поли попередньо прогнозують високі результати трьох партій, що є опонентами чинної влади.
Фото: infopost.media

У неділю, 15 жовтня, у Польщі пройшли парламентські вибори. Попередньо екзит-поли прогнозують високі результати трьох партій.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Вибори до Сейму: за кого можуть віддати голоси полякиПарламентські вибори у Польщі відбудуться 15 жовтня. Кому можуть віддати свої голоси поляки – на інфографіці.

Зазначається, що попередньо з результатом 36,8% на виборах перемагає правляча партія «Право і Справедливість», яку очолює Ярослав Качинський.

Також відомо, що опозиційна партія Громадянська платформа» експрем'єра Польщі Дональда Туска отримала 31,6%, «Третій шлях» — 13%, «Коаліція лівих партій» — 8,6%, ультраправа «Конфедерація» — 6,2%.

Екзит-пол проводили приблизно 1850 соціологів студії Ipsos. Крім того, над опитуваннями працювали 50 осіб, серед яких координатори та аналітики.

Явка на виборах могла скласти 63%, що є найвищим результатом в історії проведення парламентських виборів в демократичній Польщі.

Нагадаємо, нещодавно у Словаччині пройшли парламентські вибори. Перемогу здобула антиукраїнська партія Роберта Фіцо. Після виборів він заявив, що Братислава тепер не надаватиме Україні військову допомогу.

Який рейтинг у європейських країнах-союзниках у партій із антиукраїнською риторикою – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: