На регіональних виборах у Німеччині Шольц зазнав поразки

Читать на русском
Лівоцентристська коаліція чинного канцлера Німеччини Олафа Шольца зазнала поразки у двох ключових економічних регіонах – Баварії та Гессені.
Фото: AP Photo / Michael Sohn

У неділю, 8 жовтня, лівоцентристська коаліція чинного канцлера Німеччини Олафа Шольца програла на виборах у двох землях – Баварії, що на півдні країни, та в Гессені на заході.

Про це повідомляє Reuters.

Рейтинг антиукраїнських партій у європейських країнах-союзникахЯкий рейтинг у європейських країнах-союзниках у партій із антиукраїнською риторикою – на інфографіці.

Зазначається, що у Гессені Християнсько-демократичний союз (ХДС) набрав 35,5% голосів, у той час як соціал-демократи Шольца отримали 16% голосів, опустившись на третє місце.

У Баварії Християнсько-соціальний союз набрав 37%. Попри те, що цей результат є найгіршим від 1950 року, спільно із популістською партією «Вільні виборці» вона має 14% підтримки: консерватори і тут можуть сформувати більшість. У той же час СДПН набрала лише 8,5% голосів.

Антимігрантська Альтернатива для Німеччини здобула підтримку як у Гессені, так і в Баварії, отримавши підтримку за межами колишніх комуністичних східних земель.

Видання Bloomberg пише, що основними темами занепокоєння німецьких виборців стали економічна криза, нелегальна міграція та війна росії проти України.

«Альянс Шольца, який прийшов до влади наприкінці 2021 року, був охоплений внутрішніми чварами, які завдали шкоди його авторитету серед виборців», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, депутати Бундестагу підписали листа Шольцу з вимогою дати Україні Taurus.

Пізніше з'ясувалося, що Шольц все ще побоюється ескалації у разі передачі Україні далекобійних ракет.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, яку позицію щодо війни в Україні озвучували потенційні кандидати на пост президента США.

Також повідомлялося, що у Словаччині на дострокових виборах перемогла проросійська партія, після чого країна відклала надання військової допомоги Україні.

Крім того, ми розбиралися, за кого можуть віддати голоси поляки на виборах до Сейму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: