Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Ворог завдав два ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 47 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби суботи, 14 жовтня, на фронті відбулось 43 бойових зіткнення. Зокрема, на Авдіївському напрямку українські військові тримають оборону, водночас на Мелітопольському та Бахмутському напрямках продовжують наступальну операцію.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що ворог завдав два ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 47 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Захід розраховує на прорив ЗСУ у наступному році, щоб Україна розпочала переговори з рф – WSJРосія готується до довготривалої війни, проте на Заході розраховують, що у 2024 році ЗСУ здійснять великий прорив на фронті і Україна почне переговори з рф.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили пʼять атак окупантів в районах Синьківки та Іванівки Харківської області. Крім того, противник завдав авіаційних ударів біля Голубівки, Куп'янська, Петропавлівки та Подолів Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного Донецької області. Також, Сили оборони відбили 5 атак противника біля Макіївки Луганської області та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Олександро-Шультиного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські захисники мужньо тримають оборону, відбили вісім атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак поблизу Тоненького та Первомайського Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Керамік, Очеретине, Ласточкине та Авдіївка. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили десять атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Урожайного та Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник пʼять разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Новодарівки та Новоданилівки Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Берислав Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дудчани, Садове, Інженерне, Антонівка та обласний центр Херсонської області, а також Дмитрівка та Очаків Миколаївської області.

Українські військові провели успішну операцію у Мелітополі: що відомоВоїни ССО відрізали російських окупантів від постачання боєприпасів та пального на Запорізькому напрямку.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уражено пункт управління та два артилерійських засоби противника.

Нагадаємо, що втрати окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну досягли вже близько 286 890 осіб.

Також стало відомо про ситуацію в Авдіївці на п'ятий день посилених штурмів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: