ЗСУ покращили тактичне положення біля Роботиного

Читать на русском
Сили оборони України покращили тактичне положення на захід від Роботиного у Запорізькій області.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони України покращили тактичне положення на захід від Роботиного у Запорізькій області. Ворог знову зазнав втрат в живій силі і техніці.

Про це повідомив у середу командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія», бригадний генерал Олександр Тарнавський у Telegram.

Армія окупантів втратила за добу понад 800 військових та майже дві сотні одиниць технікиУ росіян великі втрати за останню добу – приблизно 820 військових та майже 200 одиниць військової техніки.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку - покращили тактичне положення західніше Роботиного», – написав він.

За його словами, на Таврійському напрямку українські воїни за добу знищили майже 100 одиниць ворожої техніки, серед якої літак Су-25 та БМПТ «Термінатор».

Він зазначив також, що підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ «Таврія» протягом доби виконали 1777 вогневих завдань.

«Загальні втрати ворога склали 750 осіб. Знищено 98 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 18 танків, 59 ББМ, 5 артилерійських систем, одну РСЗВ, літак Су-25, 8 БпЛА, 2 автомобілі та 3 одиниці спеціальної техніки. Також знищено склад боєприпасів та ще 2 важливих обєкти ворога», – додав Тарнавський.

Минулої доби, за його словами, ворог завдав 26 авіаційних ударів, провів 56 бойових зіткнень, крім того здійснив 849 артобстрілів.

Нагадаємо, 10 жовтня міністр оборони України зустрівся з командувачами оперативних угруповань військ Таврія та Запоріжжя. До цього у ЗСУ розповіли про нові втрати ворога на Лимано-Куп'янському напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: