«Зосередилися на іншому»: глава Пентагону заявив, що на «Рамштайні» не обговорювали передачу ATACMS

Читать на русском
На засіданні Рамштайн у Брюсселі не обговорювалося питання надання Сполученими Штатами далекобійних ракет ATACMS для України – Вашингтон зараз зосереджений на передачі інших видів зброї.
Фото: AFP

На засіданні «Рамштайн» у Брюсселі не обговорювалося питання надання Сполученими Штатами далекобійних ракет ATACMS для України – Вашингтон зараз зосереджений на передачі інших видів зброї.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, його цитує Європейська правда.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Відповідаючи на запитання журналістів, він заявив, що «сьогодні нема чого оголосити щодо ATACMS».

«Ми зосереджені на іншому. На тому, що, на нашу думку, потрібне Україні. І ми вважаємо, що це те, що сьогодні говорив президент Зеленський. Він говорив про потребу в додаткових засобах протиповітряної оборони, наземних засобах ППО, а також артилерійських системах та артилерійських снарядах», – сказав глава Пентагону.

Він зазначив, що США та союзники сфокусуються саме на цих видах озброєння.

Нагадаємо, сьогодні Пентагон оголосив про надання нового пакету військової допомоги Україні. У пакет допомоги увійде озброєння на загальну суму 200 млн доларів США.

Раніше глава Пентагону назвав загальну суму військової допомоги Україні від початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: