Засідання Рамштайн-16: голова Пентагону оголосив про новий пакет допомоги для України

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 200 мільйонів доларів.
скріншот з відео

У Брюсселі розпочалося 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України під керівництвом США. Вперше в ньому особисто бере участь президент України Володимир Зеленський. США вже оголосили про новий пакет військової допомоги.

Про це стало відомо під час трансляції початку зустрічі, яку вела пресслужба ОПУ у Facebook.

Засідання Рамштайн відкрив міністр оборони США Ллойд Остін. У своїй вступній промові він запевнив, що США стоятимуть з Україною «стільки, скільки потрібно».

Також глава Пентагону оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 200 млн доларів. За його словами, пакет допомоги включає боєприпаси М9М, нові системи ППО, які незабаром доставлять до України, артилерію, ракети і боєприпаси для ППО та протитанкову зброю, а також необхідне озброєння для боротьби з російськими дронами.

«І сьогодні я очікую, що ми спільно попрацюємо для того, щоб хоробрі українські захисники мали те, що їм потрібно в цей критичний момент», – додав Ллойд Остін.

За його словами, учасники зустрічі обговорять акиуальні потреби України на фронті.

Нагадаємо, 19 вересня відбулося засідання Рамштайну-15. Глава Міноборони Рустем Умєров розповідав, про що Україна домовилась з партнерами.

На нашій інфографіці можна побачити, які системи ППО раніше поставили союзники України. Також ми писали, які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: