ВАКС знову продовжив арешт судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання в слідчому ізоляторі підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 жовтня строк тримання під вартою судді Верховного суду Всеволода Князєва, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Раніше антикорупційний суд зменшив заставу Князєва з 75 до 55 млн грн, але залишив його під арештом.

«У середу, 6 вересня, слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ та продовжив колишньому голові Верховного Суду строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у межах строку досудового розслідування, тобто - до 16 жовтня 2023 року. Як альтернатива цьому запобіжному заходу, для підозрюваного залишається можливість внесення грошової застави у розмірі 55 000 000 грн», – інформує ВАКС.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють колишнього голову, суддю Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: