Зеленський анонсував початок роботи нового зернового коридору

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський анонсував створення нового зернового коридору через Молдову та Румунію.
unsplash.com

Незабаром почне працювати новий зерновий коридор через Молдову та Румунію.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з румунським колегою Клаусом Йоханнісом у Бухаресті у вівторок, 10 жовтня.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

За його словами, сьогодні обговорювалися можливі спільні дії щодо захисту не просто портів, а всього регіону України, Молдови та Румунії.

«У трикутнику Україна, Румунія, Молдова ми здатні створити дуже потужну основу для розвитку не лише наших країн та народів, а й усієї Європи. І вже незабаром запрацює зерновий коридор із України через Молдову, Румунію. І це взірець того, як багато ми можемо зробити разом», – заявив Зеленський.

У свою чергу, Клаус Йоханніс повідомив, що зараз через Румунію транспортується майже 60% від загального обсягу експорту зерна з України.

«Де-факто, з початку війни понад 27 млн. тонн зерна з України пройшли транзитом через нашу країну», – сказав Йоханніс.

Він запевнив Зеленського, що Румунія докладе всіх зусиль для продовження підтримки України.

Нагадаємо, у вересні Україна розпочала експортувати зерно через порти Хорватії. Також повідомлялося, що Литва погодила коридор для транзиту українського зерна до портів Балтії. Греція також готова надати свої порти на експорт української пшениці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: