Росіяни проводять локальні наступальні операції в районі Авдіївки – ISW

Читать на русском
Російські війська активізували свої наступальні зусилля у Авдіївки та на заході Запорізької області, щоб відтягнути українські сили від Роботиного.
armyinform.com.ua

Російські війська 9 жовтня розпочали локальні наступальні операції в районі Авдіївки Донецької області та на південний захід від Оріхова у Запорізькій області, ймовірно, щоб відвести українські сили від Роботиного.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Як повідомили аналітики, окупанти активізували наступальні дії на північний захід від Авдіївки в районі Очеретиного, Тоненького, Бердичів і на південний захід від Авдіївки на лінії Водяне-Опитне. Російські війська також атакували на південний захід від Оріхова на лінії П'ятихатки-Жереб'янки.

«Російські блогери стверджували, що війська просунулися в цьому районі на два кілометри. Український Генштаб підтвердив, що до трьох російських батальйонів провели атаку на Авдіївському напрямку, і ISW спостерігала кадри бойових дій у цьому районі, але на момент написання цієї статті ISW не виявила жодних підтверджень просування», – йдеться у звіті.

В ISW додали, що російські воєнкори описують події в районі Авдіївки як «значну наступальну операцію, спрямовану на оточення угруповання українських військ та захоплення міста». Але аналітики зазначають, що для успішного оточення Авдіївки – одного з найбільш укріплених районів лінії фронту в Донецькій області – ймовірно, знадобиться більше сил, ніж зараз виділила рф. На даний момент там розміщено армійський корпус «ДНР» та добровольчі формування.

Нагадаємо, вчора, 10 жовтня, окупанти безперервно вели обстріл Авдіївки з артилерії та авіації.

Раніше президент Володимир Зеленський оцінив ситуацію на фронті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: