Ексдепутат з Харкова оскаржив вирок в Верховному суді

Читать на русском
Касаційна інстанція розгляне скаргу захисника засудженого колишнього депутата з Харкова, якому призначили позбавлення волі.
Фазіль Аббасов

Верховний суд розгляне скаргу захисника колишнього депутата Харківської міської ради Фазіля Аббасова, якого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винуватим у зловживаннях. Йому призначили покаранням 3,5 років позбавлення волі.

Таке рішення 5 жовтня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Фазіля Аббасова – ред.) на вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 11 серпня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд виправдав ексдепутата Аббасова від зловживань. Прокурор САП подав скаргу на це рішення. За результатами її розгляду Апеляційна палата ВАКС засудила ексдепутата до 3,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2016 році КП «Комплекс із вивезення побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, з власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн. грн.

Частину вказаної суми постачальник обладнання надалі перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: