ВАКС виправдав харківського ексдепутата від зловживань становищем

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього депутата Харкова і закрив справу.
Фазіль Аббасов із адвокатом у суді

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього депутата Харківської міської ради, директора комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіля Аббасова від обвинувачень у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 21 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС під головуванням Євгена Крука, повідомляє «Слово і діло».

«Фазіля Аббасова, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України, визнати невинуватим та виправдати у зв'язку з невинністю у вчиненні ним кримінального правопорушення», – йдеться в рішенні.

Судді також скасували арешт майна ексдепутата Аббасова. Рішення не набуло чинності і може бути оскаржене протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, Аббасову визначили 908 тисяч грн застави як запобіжний захід. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила заставу до 181 600 грн.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: