Апеляція ВАКС змінила вирок харківському ексдепутату Аббасову

Читать на русском
Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок колишньому депутату Харківської міської ради Фазілю Аббасову та визнала його винним у зловживанні службовим становищем.
Фото: politeka.net

Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок колишньому депутату Харківської міської ради Фазілю Аббасову та визнала його винним у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що у п'ятницю, 11 серпня, апеляція частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на вирок суду першої інстанції від 21.09.2022, яким виправдано колишнього депутата Харківської міської ради, та призначила покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі.

На виконання цього рішення колишнього чиновника взято під варту в залі суду. Вирок може бути оскаржено у кассаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Нагадаємо, за версією звинувачення, у 2016 році КП «Комплекс із вивезення побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, з власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн. грн.

Частину вказаної суми постачальник обладнання надалі перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

Варто зазначити, що у вересні минулого року Вищий антикорупційний суд виправдав ексдепутата Аббасова від звинувачення у зловживаннях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: