Дві країни НАТО готують спільний пакет допомоги Україні: у списку бронетехніка та зброя

Читать на русском
Найближчими місяцями Збройні сили України отримають великий пакет озброєнь від Данії та Чехії – країни передадуть бронетехніку, тисячі одиниць зброї, а також великокаліберні боєприпаси.
Ілюстративне фото / Ministerul Apararii Nationale

Найближчими місяцями Збройні сили України отримають великий пакет озброєнь від Данії та Чехії.

Про це йдеться у заяві чеського міністерства оборони.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Там зазначили, що країни передадуть Україні бронетехніку, важке озброєння та інші види зброї з виробництва та складів чеських приватних компаній. Пакет буде профінансовано урядом Данії.

До списку увійде як сучасне чеське озброєння, так і відремонтована техніка, яка вже використовується ЗСУ.

Країни зобов'язалися поставити українським військовим 50 бойових машин піхоти та основних бойових танків, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 ручних кулеметів та 500 снайперських гвинтівок, засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, а також «значну кількість» великокаліберних.

«Це значний внесок техніки, яка має великий попит в Україні. Цей пакет став можливим завдяки зразковій співпраці між Данією та Чехією», — заявив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

У Міноборони Чехії додали, що такий формат співпраці двох країн дозволить продовжувати військову допомогу Україні не лише найближчими місяцями, а й у 2024 році.

Нагадаємо, у середині вересня Данія оголосила про виділення Україні найбільшого з початку війни пакету військової допомоги. За кілька днів стало відомо, що країна також передасть Україні ще 45 танків.

Раніше ми розповідали, які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: