У Чехії почали конфісковувати активи російського мільярдера, наближеного до путіна

Читать на русском
Влада Чехії заарештувала рахунки та заморозила всі активи російського підприємця Володимира Євтушенкова, якого називають наближеним до володимира путіна.
Російський підприємець Володимир ЄвтушенковФото: Олексій Майшев

Чеська влада заблокувала рахунки й заарештувала все майно російського олігарха-мільярдера Володимира Євтушенкова, якого вважають наближеним до російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомляє телеканал CTV.

Як за час повномасштабної війни змінилися статки російських мільярдерівАктиви більшості російських мільярдерів зменшилися під час повномасштабної війни. У кого і скільки – на інфографіці.

ЗМІ зазначає, що росіянин таємно контролює компанію з виробництва електричних компонентів і володіє готелями в Чехії, зокрема, п'ятизірковий Savoy Westend у Карлових Варах. Саме цей готель став першим активом Євтушенкова, який конфіскувало Управління фінансового аналізу Чехії.

Готель відвідували відомі російські політики, митці та бізнесмени. Деякі з них нині теж перебувають у санкційних списках.

Загальну вартість майна Євтушенкова в Карлових Варах оцінили більш ніж у 500 млн чеських крон (понад 20,8 млн євро).

Медіа додає, що Євтушенков «має зв’язки з президентом росії володимиром путіним і є найвідомішим російським бізнесменом, до якого Чехія застосувала санкції на сьогодні».

Нагадаємо, Євросоюз запровадив нові санкції проти росії.

Також ЄС продовжив усі економічні санкції проти Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: