Данія оголосила про виділення Україні найбільшого з початку війни пакету військової допомоги

Читать на русском
Данія надасть Збройним силам України зброю та боєприпаси на загальну суму 5,8 млрд датських крон (приблизно 833,5 мільйона доларів). Допомога буде розподілена на три транші.
Фото: Forsvarsgalleriet

Данія надасть Збройним силам України зброю та боєприпаси на загальну суму 5,8 млрд датських крон (приблизно 833,5 мільйона доларів).

Про це йдеться у заяві міністерства оборони країни.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Допомога буде розподілена на три транші: 4,3 мільярда крон (617 млн доларів) Україна отримає до кінця цього року, 1,4 мільярда (209 млн доларів) – у 2024-му та ще 52 мільйони (7,5 млн) – у 2025-му.

Данія, серед іншого, зобов'язується поставити Україні танки, бойові машини піхоти, танкові боєприпаси та зенітні гармати.

«Після більш як півтора року війни ми майже вичерпали наші оборонні запаси. Тому зараз ми розглядаємо цілеспрямованіші спільні закупівлі та міжнародне співробітництво, адаптоване до потреб України тут і зараз», – заявив глава МЗС Ларс Лекке Расмуссен.

У Міноборони зазначили, що це найбільший пакет військової допомоги від Данії від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, нещодавно на територію України були доставлені перші танки Leopard 1 від коаліції, сформованої Данією, Німеччиною та Нідерландами.

Раніше повідомлялося, що Данія розпочала навчання першої групи українських пілотів на F-16. Вже відомо, скільки винищувачів F-16 країна передасть Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: