ЗСУ отримали на фронт дрони зі штучним інтелектом

Читать на русском
БПЛА допоможуть безпечно проводити розвідку, коригувати артилерію та знаходити навіть добре замаскованих росіян.
скрін з відео

На фронт українським військовим відправили майже 2000 безпілотників зі штучним інтелектом Autel EVO MAX 4T від проекту Армія дронів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

За його словами, дрони Autel EVO MAX 4T закуплені за кошти державної програми Армія дронів. Вони допоможуть безпечно проводити розвідку, коригувати артилерію та знаходити навіть добре замаскованих росіян завдяки штучному інтелекту.

«Штучний інтелект автоматично визначає різні типи цілей, відстежує їх на великій висоті та передає дані. Далі працюють ударні коптери та артилерія», – розповів Федоров.

Нагадаємо, нещодавно ЗСУ передали партію дронів, серед яких і секретні. Цього тижня безпілотники СБУ уразили РЛС у Курській області та знищили ППО Тріумф біля Бєлгорода.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: