Німеччина передала Україні тисячі боєприпасів для Gepard

Читать на русском
Німеччина передала Україні десятки тисяч боєприпасів для зенітної установки Gepard, яка успішно застосовується на фронті.
фото Вікіпедія

Німеччина передала Збройним силам України боєприпаси для зенітного танка Gepard. Снаряди виготовлені на новій виробничій лінії компанії Rheinmetall.

Про це повідомляє Міністерство оборони Німеччини.

У Німеччині пояснили зволікання з рішенням про ракети Taurus для УкраїниКанцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет.

Як повідомляється, боєприпаси для зенітної установки Gepard тепер виробляють у Німеччині. У першу партію для України увійшла п'ятизначна кількість снарядів.

Як зазначив міністр оборони Борис Пісторіус, Німеччина продовжить підтримувати Україну в тих сферах, в яких вона найсильніша: артилерія, боєприпаси та наземна протиповітряна оборона.

«Війна в Україні практично щодня показує нам, що протиповітряна оборона та достатня кількість боєприпасів є найважливішою умовою захисту власної країни. Відновлюючи виробництво боєприпасів Gepard, ми концентруємося саме на цих двох найважливіших аспектах», – сказав Пісторіус, коментуючи постачання снарядів.

Раніше постачання боєприпасів до Німеччини йшло зі Швейцарії, яка неодноразово відмовлялася передавати їх до України.

Нагадаємо, у липні Україна отримала нову допомогу від Німеччини, в якій були зенітки Gepard, дрони та всюдиходи. 30 серпня Німеччина поставила Україні новий пакет допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: