Правоохоронці прийшли з обшуком до мера Мукачева (оновлено)

Читать на русском
Правоохоронці проводять обшуки у мера Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та у низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі.
goloskarpat.info

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро вранці 10 жовтня прийшли з обшуком до мера Мукачева Андрія Балоги.

Про це повідомляє УП із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Крім того, обшуки проводять у голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та в низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону «Авангард».

Як розповіли правоохоронці у коментарі виданню, влітку міська рада Мукачева виставила на торги 3 га комунальної землі. За даними слідства, вартість ділянки занизили в кілька разів і «перемогла» компанія, що фактично належить Ланьо.

Міський бюджет Мукачево недоотримав від продажу 100 млн гривень.

Пізніше правоохоронці офіційно підтвердили проведення обшуків. «Правоохоронці досліджують усі обставини передачі у приватну власність частини центрального спорткомплексу міста. За попередніми оцінками, така оборудка могла завдати державі збитків у майже 100 млн грн. Наразі у межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії, у тому числі в адмінбудівлях Мукачівської міськради», – заявили в СБУ.

Нагадаємо, меру Сум Олександру Лисенку оголосили про підозру в отриманні хабаря у розмірі 2,13 млн гривень. Крім того, підозра була оголошена і спільнику мера – директору Департаменту інфраструктури Сумської області.

Суд заарештував Лисенка з альтернативою 3 млн гривень застави. Застава була внесена 5 жовтня.

Учора, 9 жовтня, Лисенка відсторонили від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: