НАБУ провело нові обшуки у справі ексміністра економіки Любченка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели низку слідчих дій у справі двох колишніх очільників Державної податкової служби.
фото: kherson.tax.gov.ua

Національне антикорупційне бюро провело обшуки у адвоката, який супроводжував бухгалтерію низки компаній-фігурантів справи колишніх голів Державної податкової служби Євгена Олейнікова та Олексія Любченка. Останній також обіймав посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки.

Про це йдеться в ухвалах Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, детективи НАБУ провели обшук за місцем здійснення адвокатської діяльності Тетяни Єфімової. У неї знайшли печатки декількох десяток приватних компаній, серед яких: ФГ «ГАЛОАГРО БІЗНЕС», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «АГРО ЗАЩИТА», ФГ «ЗОЛОТО НИВИ», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ПОЛТАВА БУДТОРГСЕРВІС», ТОВ «НОРД ТРЕЙДІНГ ФІШ», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ОФІС-МАРКЕТ XX», ТОВ «ЄВРО СІЕТЛ» та інші. Також в ході обшуку було віднайдено штампи Олексіївської сільської ради; виконавчого комітету Кам'янської сільради; Узинської міської ради; виконавчого комітету Новопокровської сільради; виконавчого комітету Гунчанської сільради; Дрогобицької районної ради; Студениківської сільради та Олександрівської сільради. Знайшли детективи й інші документи низки компаній, зокрема, видаткові накладні, накази директорів фірм, договори та рішення компаній.

Крім того, детективи вилучили ноутбук Lenovo, яким користувалася Єфімова. Цей ноутбук разом із документами, печатками та штампами на підставі постанови детектива НАБУ визнано речовими доказами. На вилучене накладено арешт, який залишили чинним рішеннями АП ВАКС.

На думку слідства, контролери вищевказаних компаній за неправомірну вигоду забезпечували здійснення домовленостей зі службовими особами Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Полтавській області щодо ухвалення рішень про невідповідність цих фірм критеріям ризиковості платника податку. Рішення ухвалювали попри обґрунтовані окремі думки співробітника відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Полтавській області щодо їх недоцільності.

Вказані рішення призвели до тяжких наслідків у вигляді не сплати до державного бюджету України податку на додану вартість в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, НАБУ і САП провели обшуки у двох ексголів ДПС Євгена Олейнікова та Олексія Любченка. В органах пояснили причини проведення слідчих дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: