Заволодіння 1200 га землі на Київщині: двох фігурантів заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього позаштатного радника ексголови Державного агентства земельних ресурсів Сергія Тимченка Євгена Сингаєвського. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Таке рішення 17 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Сингаєвського.

«Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Євгена Сингаєвського – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з дня його фактичного затримання. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 5 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його місце фактичного проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками; здати на зберігання до НАБУ свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон та носити електронний браслет.

Також антикорупційний суд заарештував пособника у схемі Валерія Самойленка. Альтернативою йому визначили 2 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть такий самий перелік обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

Раніше антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру народному депутату Анатолію Гуньку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: