Заволодіння 1200 га землі на Київщині: підозрюваного відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваної.

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт колишню начальницю юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Київській області Ірину Степаненко. НАБУ і САП підозрюють її у причетності до заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Таке рішення 23 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту - задовольнити. Застосувати до підозрюваної (Ірини Степаненко – ред.) запобіжний захід у виді домашнього арешту із забороною залишати житло у період часу із 21:00 до 06:00, без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, на строк до 15 жовтня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Також на неї поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадження, а також свідками; здати до Державної міграційної служби свій закордонний паспорт.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва. У межах цієї справи суд уже взяв під варту двох фігурантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: