Заволодіння землею під Києвом: експосадовця Держгеокадастру відпустили

Читать на русском
Антикорупційний суд відпустив ще одного колишнього працівника Главку Держгеокадастру в Київському регіоні під обов'язки.

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього начальника відділу у Фастівському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області. НАБУ і САП підозрюють її у причетності до заволодіння землею на території Фастова Київської області вартістю 714,77 млн грн.

Таке рішення 20 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням таких обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатися за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками та здати до Державної міграційної служби свої закордонні паспорти.

Сторона захисту заперечувала проти такого запобіжного заходу і стверджувала, що підозрювана надала вичерпні викривальні показання щодо обставин вчинення розслідуваних подій. Вони просили відпустили підозрювану під особисте зобов'язання.

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді застави у межах кримінального провадження - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної запобіжний захід у виді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

На підозрювану поклали всі обов'язки, про які просив прокурор САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва. У межах цієї справи суд уже взяв під варту двох фігурантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: