Заволодіння землею на 1,8 млрд грн: посадовця Держгеокадастру відпустили

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився застосувати запобіжний захід у вигляді застави до підозрюваної і відпустив її під обов'язки.
Держгеокадастру Київщини

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання заступницю начальника управління Головного управління Держгеокадастру у Київській області Ольгу Дідківську. НАБУ і САП підозрюють її у причетності до заволодіння землею в Пущі-Водиці Київської області вартістю 1,12 млрд грн.

Таке рішення 20 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосували до Дідківської запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави, а також покласти на неї наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати до Державної міграційної служби свої закордонні паспорти.

Водночас підозрювана та її адвокат просили застосувати особисте зобов'язання. За словами Дідківської, у неї на утриманні 17-річну дочку та безробітного чоловіка.

«Застосувати до підозрюваної (Ольги Дідківської – ред.) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти на підозрювану строком на два місяці, але в межах строку досудового розслідування обов'язки», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва. У межах цієї справи суд уже взяв під варту двох фігурантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: