«Серйозна загроза»: у Повітряних силах прокоментували можливість передачі росії іранських ракет

Читать на русском
Якщо росія отримає від Ірану балістичні ракети, це становитиме серйозну загрозу для України. Таку думку висловив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Фото: ukr.radio

Якщо росія отримає від Ірану балістичні ракети, це становитиме серйозну загрозу для України.

Таку думку висловив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, його цитує РБК-Україна.

Зеленський відповів, чи закуповує росія ракети у ІрануПрезидент України Володимир Зеленський прокоментував чутки про можливу передачу росії іранських балістичних ракет, зокрема Fateh-110 і Zolfaghar.

За словами представника Повітряних сил, зараз війська країни-окупанта намагаються накопичити ракети власного виробництва для ударів по Україні. Разом з тим, росіяни не полишають спроб отримати іранську балістичну зброю.

Ігнат повідомив, що точні характеристики іранських ракет залишаються невідомими. При цьому він зазначив, що таке озброєння все одно може становити загрозу.

«Так, це серйозна загроза. Про ці ракети вже рік говорять. Наскільки вони ефективні та точні, ми не знаємо. Звичайно, Іран розповідатиме, що вони кращі за інших, але вони не кращі за Іскандер, це 100%. Але якщо росія їх отримає, це серйозна проблема», – заявив спікер.

Нагадаємо, 11 вересня ізраїльська розвідка повідомляла, що Тегеран планує передати росії ракети малої та великої дальності.

Раніше у ЗСУ припустили, що росія найближчим часом збільшить кількість атак іранськими дронами-камікадзе «Шахед» на українські міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: