Рф буде використовувати більше «шахедів» для атак на Україну – Гуменюк

Читать на русском
Росія, швидше за все, найближчим часом збільшить кількість атак іранськими дронами-камікадзе Шахед на українські міста. Про це повідомила речниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
Фото: Courtesy Photo

Росія, швидше за все, найближчим часом збільшить кількість атак іранськими дронами-камікадзе «Шахед» на українські міста.

Такими даними поділилася керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

У ГУР розповіли, скільки «шахедів» на місяць виробляє росія на своїй територіїРосійська федерація хоче зібрати 6 тисяч дронів-камікадзе до літа 2025 року, проте плани окупантів поки що не збігаються з реальними показниками. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов.

За її словами, про це свідчать нові поставки дронів з Ірану та дані про запуск виробництва «шахедів» на території країни-окупанта.

«Очевидно, що збільшуватиметься кількість дронів. Це не залякування, це об'єктивна реальність та аналітика. Вони можуть застосовувати більшу кількість «шахедів», оскільки вони мають підтримку з інших країн, безпосередньо з Ірану», – розповіла Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що Сили оборони готові протистояти «шахедам» та іншим дронам із росії.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, загарбники вдосконалюють «шахеди» та інше озброєння, щоби захиститися від РЕБ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в дронах Shahed, запущених Україною, знайдено понад півсотні європейських компонентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: