Іран представив новий безпілотник, у США відреагували

Читать на русском
В Ірані презентували новий безпілотник Kaman-19. Він призначений для ведення радіоелектронної боротьби. США мають намір задіяти всі засоби, щоб притягнути Тегеран за це до відповідальності.
Фото: trend.az

Іранська армія випробувала новий безпілотник Kaman 19. БПЛА вперше увійшов до складу бойової техніки, що використовується під час спільних навчань БПЛА іранської армії. США мають намір притягнути Тегеран за це до відповідальності.

Про це заявив заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател під час відеобрифінгу.

На озброєнні армій яких країн є бойові безпілотникиБойовими дронами користуються армії понад 30 країн світу, зокрема Збройні сили України. Більше – на інфографіці.

«Ми і надалі використовуватимемо усі існуючі інструменти, щоби притягнути іранський режим до відповідальності. І ми будемо робити це в тісній взаємодії з нашими союзниками й партнерами», – зауважив він.

Пател додав, що використання іранської зброї, якою б вона не була, «безумовно створює додаткові ризики у розхитуванні ситуації в інших регіонах, де долучений Іран».

«Будь-яке нове озброєння у руках Тегерана збільшує потенційний ризик дестабілізації у країнах та регіонах за межами Ірану», – наголосив він.

Зазначимо, безпілотник Kaman 19 іранського виробництва призначений для ведення радіоелектронної боротьби. Він витримує 24-годинний безперервний політ.

За інформацією іранських ЗМІ, дрони Kaman оснащені різноманітними системами бойової, оптичної та електронної боротьби, «що робить їх ідеальними для проведення спеціальних операцій».

Також видання повідомляють, що після презентації ця модель безпілотників буде офіційно використовуватися іранською армією.

Раніше в Пентагоні заявили, що Іран здатний створити ядерну зброю менш як за два тижні.

Також повідомлялося, що США ввели санкції проти іноземних компаній, які допомагали Ірану у виробництві дронів.

Раніше з'ясувалося, що іранські дрони, що використовуються росією для ударів по Україні, побудовані за допомогою вкрадених західних технологій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: