Іран має прямий шлях для постачання зброї до росії – CNN

Читать на русском
В Ірану є прямий шлях для відправки зброї росії, а західні країни мало що можуть зробити, щоб зупинити його.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

Іран має можливість постачати до російської федерації зброю, у тому числі дрони типу Shahed. І для цього може використовувати прямий шлях між країнами – Каспійське море.

Про це повідомляє CNN.

Експерти зазначають, що у міру поглиблення співпраці між росією та Іраном каспійський маршрут використовується для перевезення безпілотників, куль та мінометних снарядів, які уряд рф закупив у Ірану для ведення війни проти України.

Згідно з моніторинговими даними, судна в регіоні все частіше стають «темними», що вказує на приховування переміщення товарів, говориться у публікації.

«Немає жодного ризику для іранського експорту в Каспійському морі через межі країн – у них немає можливості або мотиву забороняти такого штибу обміни», – заявив провідний аналітик розвідки в компанії з безпеки EOS Risk Group Мартін Келлі.

Зазначається, що Казахстан, Азербайджан та Туркменістан теж мають порти на Каспійському морі, тому це «ідеальне середовище для того, щоб ця угода не зустріла опору», наголошує аналітик.

Нагадаємо, Україна хоче запровадити санкції проти Ірану на 50 років.

Також повідомлялося, що представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель закликав Іран припинити підтримувати росію у війні проти України.

Раніше стало відомо, що росія в обхід санкцій щомісяця закуповує через Казахстан безпілотники та мікроелектроніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: